Fordeler med kredittkort

Bruker du dine kredittkort riktig kan du faktisk både spare og tjene ganske mye penger. De fleste selskaper som tilbyr kredittkort opererer med opptil 50 dagers rentefri utsettelse. Hvis du er flink til å huske på ting, benytter du deg alltid av denne utsettelsen, men passer på å betale når regningen kommer. I endel banker har du også muligheten å sette denne regingen på fasttrekk, slik at du ikke risikerer å glemme dette. Du vil da hver måned tjene litt på å få renter på de pengene du har på konto.

Gratis reiseforsikring er en annen fordel de fleste kredittkortselskapene tilbyr. Hovedregelen her er at minst 50 % av reisen må være betalt med kredittkortet. Forsikringene som de fleste selskapene har, er mer enn bra nok i de fleste tilfeller. På denne måten slipper du å tegne vanlig reiseforsikring hos for eksempel Europeiske. Mange tenker ikke på denne fordelen, og er ofte dobbelt forsikret. Det behøver ikke å være dobbelt så bra, men heller en ekstra unødvendig kostnad.

Noe nytt som endel kortselskaper nå gir sine kunder, er 1-6 % cashback når du handler. Det vil si at om du handler for 1000 kroner, får du tilbake mellom 10 og 60 kroner fordi du benytter akkurat det kortet. Eksempler på slike kort er 365Privat Master Card, Trumf Visa og Cresco Car. Det siste gir opptil 6 % rabatt på alt du handler på bensinstasjoner.

Utover disse økonomiske fordelene er man også sikret mot svindel ved å benytte et kredittkort. Blir du lurt i syden og kortet ditt har blitt belastet med et altfor stort beløp, kan du benytte deg av paragraf 8 i kredittkjøpsloven, og rette kravet mot kortselskapet. Det samme gjelder hvis du handler noe på internett. Følger du disse tipsene konsekvent så kommer du til å spare mye penger.