Velge riktig kredittkort

Hvilket kredittkort passer best for meg? Det er det mange som har spurt seg, men stort sett blir det at man tar det banken foreslår. Du har egentlig to typer kort som kan passe for deg, avhengig av hvor flink du er til å betale regningene dine.

Bruker du å utsette betalingen din bør du velge et kort med en lav effektiv rente, ettersom det fort blir mange ekstra kostnader for deg, og en del kortselskaper opererer med rente opptil nesten 30%. Men om du alltid husker på å betale når regningen kommer, bør bonusordninger og cashback være kort som passer bra for deg. Du bør da også vurdere et kredittkort uten årlig avgift.

Hvis du behøver flere fordeler og det ikke finnes et kort med alle de fordelene du har bruk for, skaff to. Men forsøk å finne de kortene som ikke koster noe i årsavgift. Ikke heng deg så mye opp i om det er et Visa eller Mastercard, og ikke heller hvilken farge som er på framsiden. Et såkalt gullkort gir ikke nødvendigvis mere penger, og er bedre for deg enn et blått eller rødt kort.

En oversikt over hvilke kredittkort som gir hvilke typer fordeler kommer i neste innlegg.