Hvordan bruke kredittkort

Har du ikke et kredittkort i dag, kan livet bli ubehagelig og du taper penger. Hvorfor vil du tape penger på å ikke bruke et kredittkort?

Bruker du kontanter som betalingsmiddel mister du litt av renteinntektene du ville ha fått, om disse pengene sto på konto. De fleste kredittkortselskaper tilbyr i dag opptil 50 dagers rentefri utsettelse, og en god del gir deg også penger tilbake når du handler, i form av såkalt cashback på mellom 1 og 5 % av beløpet du handler for.

Men bruker du et kredittkort fordi du ikke har penger, vær veldig oppmerksom, da rentene er veldig høye, og kredittkortgjeld er noe av det dyreste som finnes. Her følger noen tips om hvordan du kan få mest mulig ut av kortbruken din, avhengig av din økonomi.

Kommer du til å få inn penger på et senere tidspunkt, kan det være smart å velge et kort som for eksempel Cresco Access kredittkort. Der kan du utsette betalingen i 4, 6 eller 9 måneder, og det koster bare 275, 349 eller 425 kroner hvis du gjør opp regningen innen fristen. Men husk å gjøre dette!

Dersom du allerede har penger, vil det være smart å utnytte de forskjellige bonusordningene som kortselskapene har. Du kan få penger tilbake (cashback), rabatter på hotell, rabatter på klær og mye annet. Pass på å velg et kort uten årsavgift, da dette er ren profitt til banken. Bruk kalenderen for å huske de forskjellige forfallene, og du vil på slutten av året ha tjent noen ekstra tusen kroner.