Kategori:

Visa

Et debetkort eller et kredittkort er de mest vanlige betalingsmiddelene vi benytter i Norge. Visa er av de største leverandørene av slike kort, og står for over halvparten av alle transaksjoner som gjøres med kort over hele verden. De fleste Visa-kort i Norge er debetkort, men mange tilbydere av kredittkort benytter også Visa.

I Norge kan du benytte et Visa-kort på godt over 50.000 forskjellige brukersteder, og vi har i dag over 4 millioner Visa-kort i Norge, nesten ett per innbygger. Det finnes mange forskjellige typer av Visa-kort, både for privatpersoner og bedrifter, med mange ulike rabattordninger og forsikringer. En regel er at alle Visa Gold kort har en forsikring i kortet, som oftest en reiseforsikring.

Med et Visa kredittkort har du også som regel en reiseforsikring i kortet, hvis minimum halve reisen betales med kortet. Men dette kan variere utifra hvilken finansinstutisjon som står som utsteder av kortet. Visa er sammen med MasterCard og American Express eller AmEx de største tilbydere av kredittkort i Norge.

Visa Norge er en samleorganisasjon for norske banker og andre instutisjoner som utsteder Visa-kort, og gir disse et medlemskap i Visa Europe. Visa Europe eies igjen av over 4.000 banker i Europa. Du kan ta ut penger i over 200 land over hele verden med ditt Visa debetkort eller kredittkort.