Kategori:

MasterCard

MasterCard er sammen med VISA den største utstederen av betalingskort og kredittkort i Norge og resten av verden. Forskjellen på de to er at i Norge benyttes VISA til både kreditt og debetkort, mens MasterCard utelukkende benyttes på kredittkort. I den forbindelse er også alle kjøp du foretar hvor betalingen skjer med et MasterCard, beskyttet av kredittkjøpslovens paragraf 8, hvis varen du har kjøpt ikke blir levert eller du har blitt utsatt for svindel.

Med et MasterCard kan du betale for varer og tjenester i over 200 land, og du kan ta ut penger i over to millioner minibanker på verdensbasis med kredittkortet. I Norge utstedes MasterCard av de fleste banker som er tilknyttet kortet, samt en del oljeselskaper og butikk-kjeder.

For bedrifter finnes MasterCard i tre forskjellige utgaver, BusinessCard, Corporate-kort og Purchasing-kort. Alle disse skal være med på å forenkle betalingsprosessen og sikkerheten i forbindelse med forretningsreiser, representasjon og firmainnkjøp på kreditt..

Mister du ditt MasterCard kredittkort, finnes det en døgnåpen brukerassistanse, som hjelper deg med erstatningskort eller kontanter. I Norge er nummeret (gratis å ringe) 800-12697. Som reklamen sier; det finnes ting som ikke kan kjøpes for penger. Til alt mulig annet har du MasterCard.