American Express

Kredittkortet American Express skiller seg litt ut fra andre kredittkort på markedet ved at det ikke har noen øvre kredittgrense. AmEx som det også kalles finnes i mange forskjellige utgaver, fra American Express Classic for den vanlige bruker, American Express Gold hvor det kreves en høyere inntekt for å kunne få kortet, til American Express Platinum.

Sistnevnte utstedes ikke i Norge, men har du en inntekt og formue på minimum 2 millioner kroner, kan du skaffe deg dette kredittkortet i andre land. Som innehaver av American Express Platinum får du også et hav av ekstra tjenester fra AmEx, som fri tilgang til lounger på flyplasser, concierge service, fordeler på hotell og leiebil etc. etc.

Det finnes også et kredittkort som heter American Express Centurion. Dette kortet omtales bare som Black Card, og du kan ikke engang søke om å få dette kredittkortet. Hvis du bruker mer enn 2 millioner kroner i året med ditt Gold eller Platinum-kort, er du i kategorien av de som kan bli kontaktet for å få dette eksklusive kredittkortet.

American Express er spesielt rettet mot næringslivet, og har en rekke fordeler og bonusordninger knyttet oppimot forretningsreiser, overnattinger, prisgarantier og personlig service. I Norge er det DnB NOR som utsteder AMEX sine kredittkort.