Diners Club

Mannen bak Diners Club, Frank McNamara fant opp det første kredittkortet i verden i 1950. På en lunsj hadde han glemt lommeboka hjemme, og signerte på visittkortet sitt for å bli tilsendt regningen for maten. Lite visste han da om at kredittkort kom til å bli den mest vanlige betalingsformen over hele verden over 60 år senere.

Slik oppsto altså Diners Club, og konseptet ble året etter tatt i bruk av nesten 50.000 personer i England og USA. Diners Club ble som navnet tilsier først benyttet på restauranter, men også hoteller og leiebiler. Forskjellen på Diners Club og de fleste andre kredittkort i Norge, er at dette kortet ikke er knyttet oppimot din bankkonto, men du får som Frank McNamara en regning i posten ved månedsslutt.

Kortet gir deg automatisk en reiseforsikring dersom minimum 50 % av reisen er betalt med ditt Diners Club kredittkort. Du får også gratis tilgang til en rekke lounger på flyplasser over hele verden hvis du er innehaver av kredittkortet. Du kan knytte kortet ditt oppimot SAS EuroBonus, og det finnes også en rekke andre rabattordninger som for eksempel hos Avis og Norgestaxi.

Det finnes nesten 200.000 Diners Club-kort i Norge, de fleste har noe som heter Diners Club Privat. Årsavgiften på kredittkortet er 695 kroner, og du har inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. På verdensbasis er det utstedt nesten 7 millioner Diners kort, og disse kan benyttes på over 15 millioner brukersteder i hele verden.