Coop MasterCard

Hvis du er medlem hos Coop og handler en del i daglivarebutikkene til kjeden, kan kredittkortet Coop MasterCard være et bra kredittkort å gå til anskaffelse av. Kortet gir deg en bonus på 2 % av kjøp som gjøres i en av Coopbutikkene og du får også 1 % bonus på andre kjøp hvor du betaler med kortet. Det eneste unntaket er andre matbutikker som er konkurrenter til Coop.

Bonusen på 2 %  kommer i tilleg til det vanlige kjøpsutbyttet du får i fra Coop, men du må som nevnt allerede være medlem hos Coop hvis du har tenkt til å søke om Coop MasterCard. Av betingelser til Coop MasterCard sitt kredittkort kan det nevnes at kortet hverken har årsavgift, gebyr for etablering og varekjøp eller gebyr hvis du mottar faktura elektronisk.

Den effektive renten er på 25,84 %, du får en rentefri betalingsutsettelse på opptil 45 dager og kortet har både reise- og avbestillingsforsikring inkludert. For sistnevnte må det som vanlig ha blitt betalt for minimum 50 % av reisen med kredittkortet. Renten er altså i høyeste laget sammenlignet med en god del andre kort som du finner på det norske markedet.

Konklusjonen om et kredittkort fra Coop er at hvis du handler hos kjeden regelmessig, så lønner dette MasterCardet seg. Hvis du ikke handler hos Coop er nok andre kredittkort som Trumf Visa, 365 Privat, Shell MasterCard eller Flexi Visa gode alternativer som også gir rabatt når du handler varer. Kortet fra Coop er egentlig heller ikke så veldig egnet som kredittkort, men heller som et medlemskort som gir rabatt hos kjeden.