Kategori:

Beste kredittkort i 2014

Kredittkort er i vinden som aldri før, og vi bruker kort til betaling mer for hvert eneste år som går. Selv om betaling ved hjelp av mobiltelefoner ser ut til å nærme seg, vil kortbruk fortsatt være den mest vanlige betalingsformen i flere år fremover. Alle eksperter på økonomi anbefaler at du har minst ett kredittkort i tillegg til ditt vanlige bankkort, men hvilket kredittkort er det beste nå i 2014?

Vi har lagt fokuset på kort som tilbyr forskjellige tilleggstjenester, utover bare en kredittramme og muligheten for en rentefri betalingsperiode. Fordeler som cashback, drivstoffrabatt, gratis reiseforsikringer og andre tilbud, viser seg å være blant de største insentivene når man velger hvilket kort man vil skaffe seg. Tilnærmet gebyrfrie kort er også en stor fordel, sammenlignet med kortselskaper som opererer med høye årsgebyrer og andre unødvendige kostnader. Tenk også på dine egne handlevaner hvis du skal søke om et kredittkort med cahback. Det er ikke sikkert at du har bruk for billigere flyreiser, men kanskje har mer bruk for rabatt på bensin. Her er våre tre favoritter blant de norske kredittkortene, som du i 2014 kan bestille på nettet.

1. Remember Black
Kredittkortet re:member blackcard er kortet vi vil anbefale deg, hvis du ønsker å få mest mulig penger igjen for ditt kortbruk. Kredittkortet kan kort og greit kalles for det beste kredittkort for vanlige folk som handler på nett, spiser på restauranter eller reiser utenlands av og til. Det er ikke fri tilgang til lounger på flyplasser som er grunnen til å søke om dette kredittkortet, men heller rabatten du får i over 200 nettbutikker, gratis reiseforsikring og rabatter på spisesteder. Remember Black gir en kredittramme på opp til 150.000 kroner og har en rentefri periode på inntil 45 dager. Velger du å belaste utestående beløp med avtalegiro, slipper du unna å betale for renter, noe som er svært fordelaktig. Hvis du er over 18 år, kan vise til en inntekt på over 120.000 kroner og ikke har aktive inkassosaker kan du bestille kortet i dag. Remember Black har ikke årsgebyr.

2. Ikano Visa
Dette fleksible kredittkortet som kommer fra Ikea-gründer Ingvar Kamprad's bank Ikano Bank, har flere store fordeler knyttet opp til cashback og bonus når du handler og betaler med kortet. De fleste kredittkort med cashback er knyttet oppimot forskjellige varekategorier, men med Ikano Visa får du 1 % cashback på alt du handler på bensinstasjoner og innen mat- og dagligvarer. I tilleg til den faste rabatten gis det 2 % på alt man handler eller tanker på Shell sine stasjoner, samt gunstige månedsrabatter på opp til 10 % rabatt i utvalgte kategorier og et månedens tilbud. Ikano Visa har en maksgrense for cashback på 5.000 kroner i året, og dette er et av de beste cashback-programmene som finnes blant norske kredittkort i dag. Hvis du er over 23 år, har en inntekt på over 180.000 kroner og ingen betalingsanmerkninger, kan du bestille kortet i dag. Ikano Visa har gratis etablering og ikke årsgebyr.

3. 365 Privat
Det beste bensinkortet på markedet  år etter år 365 Privat som utgis av den Danske Bank's underavdeling 365 Direkte. Nå er den totale rabatten du kan oppnå om du benytter kortet på Esso over 80 øre i rabatt per liter drivstoff. Med 365 Privat har du også tilgang til 3,65 % cashback på alle øvrige bensinstasjoner i Norge, samt at du får den samme cashbacken hvis du kjøper klær eller sko. Andre fordeler er blant annet rabatt på Rica Hotell, Avis bilutleie, strømavtaler og reiseforsikring. På grunn av den cashback du får gjennom kredittkortet, er 365 Privat kommet til topps i hele 9 kredittkort-tester for disiplinerte brukere. Dersom du ikke kan betale fakturaen din ved forfall kan du søke om  betalingsutsettelse, men kortet har ikke de laveste rentesatsene på markedet. Hvis du er over 21 år, har en inntekt på over 160.000 kroner og ingen anmerkninger, kan du bestille kortet her i dag. Nyhet av året (tidsbegrenset periode) er også opptil 25 % rabatt på over 100 spisesteder i de fleste byer i Norge.

Lovpålagte rente-eksempler for de beste kredittkortene du kan søke om nå i 2014:
re:member: Eff. rente 25,40 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.408,-
ikano visa: Eff. rente 20,10 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.573,-

365 privat: Eff. rente 25,21 %, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.907,-