Kategori:

Kredittkort med cashback, bonus eller lav rente?

Kanskje den vanskeligste avgjørelsen du må ta når du skal søke om et nytt kredittkort, er å velge hvilket kort du tror passer best til ditt bruk. Det finnes i hovedsak tre kategorier av kredittkort i Norge for vanlige folk, og da ser vi bort i fra eksklusive AMEX-kort, Quintessentially eller andre gull- og platinumkort som ikke deles ut til folk flest. Har du et kredittkort hvor inntektskravet er på mange millioner kroner i året, så er heller ikke nødvendigvis rentesatsen på kortet det som gjør at du velger akkurat det, men la oss heller snakke om oss vanlig dødlige folk.

Det vi prater om da er enten kredittkort med cashbackavtaler, hvor du får noen prosent tilbake når du for eksempel fyller drivstoff, handler klær eller kjøper flybilletter. Her kan 365 Direkte eller Flexi Visa anbefales, hvor begge også kan tilby en helt gratis årsavgift. Kredittkort med bonuser eller rabatter, blir fort lønnsomt hvis man handler en del med kortet. Her stiller re:member card i en særklasse, som tilbyr rabatt i over 200 nettbutikker smat andre gode tilbud for sine brukere. Men for å nyte godt av disse to kategoriene, så kreves det at du er en disiplinert bruker av kredittkort, og alltid betaler regningen når den kommer. Hvis ikke går fort vinninga opp i spinninga, og de pengene du tjener kan forsvinne i rentekostnader.

Betaler du ikke alltid hele regningen ved forfall, bør du derfor se deg om etter et kredittkort med lav rente. Det kan skille mange prosent mellom de billigste og de dyreste kredittkortene hvis du skal dele opp betalingen, så her kan de være penger å spare på å velge rett kort. Santander Red er et kredittkort med lav rente som kan anbefales i denne sammenhengen. Med en effektiv rente på 17,1 % er dette kortet et av de billigste som tilbys i Norge hvis du utsetter den totale innbetalingen over litt tid. Når dette kortet også tilbyr tjenesten kickback fra Santander, som innebærer rabatt ved netthandel, blir det vår favoritt hvis du ser etter et kort med så lav effektiv rente som mulig.

Hensikten med å velge rett type av kredittkort er jo selvsagt å spare penger! Enten i form av rabattavtaler og cashback, eller ved å betale tilbake så lite som mulig på rentekostnadene. En god kombinasjon er å søke om et kort fra hver av disse kategoriene samtidig. Ingen av kortene som anbefales her har noen årsavgifter eller etableringsgebyrer, så skaffer du deg flere kort har du alltid ett tilgjengelig til rett situasjon.