Samle Smålån og Kredittkort

Det er utrolig mange i Norge som burde samle smålån og kredittkort hvor de betaler altfor mye penger i renteutgifter. Et kredittkort er jo en veldig god oppfinnelse for de som alltid betaler for seg, men er på motsatt måte et udugelig verktøy for de som ikke gjør opp regningen hver eneste måned. Så spørsmålet man kan stille seg, er hvorfor ikke flere som sliter med dyre renter, gjør noe aktivt med denne problemstillingen.

Jeg mener, du har kredittkortgjeld på kanskje 150.000 kroner. Med en effektiv rente på 25 % så betaler du kanskje bare inn minstebeløpet hver måned, og gjelden bare øker og øker. Hvorfor ikke forsøke å få innvilget en refinansiering, hvor vanlige rentesatser ligger på et sted mellom 8 og 22 %. Til og med hvis du havner i den øvre delen av skalaen så sparer du penger, men hvis du havner i den nedre delen av renteskalaen, så sparer du faktisk veldig mye penger. Har du kredittkortgjeld, burde du absolutt være interessert i å spare penger, det er for meg nesten helt uforståelig at ikke flere gjør noe med denne problematikken.

Hvis man i absolutt verste fall ikke skulle få tilbud om et lån til lavere rente, så er det ikke verre enn at man har kastet bort 10 minutter. Egentlig ikke så ille når man tenker over alternativet, som kan være å spare hundrevis av kroner i måneden.

At det er fornuftig å refinansiere gjelder ikke bare for deg som har kredittkortgjeld, men også hvis du har andre typer av smålån hvor du betaler en for høy rente. Eksempler på dette er gjerne betalingsutsettelser du har fått fra butikker eller småkjøp hvor det var mulig å dele opp betalingen ved for eksempel netthandel.

Uansett hvor din gjeld stammer fra, bør du sterkt vurdere å søke om en samling av denne smågjelden i dag. Penger vokser ikke på trær, og derfor bør du slutte å behandle pengene dine som om de gjør det. For de av oss som ikke har gjeld, er det så klart en annen historie, men de er sikkert ikke inne å leser på denne nettsiden heller, så gjør noe med din kredittkortgjeld i dag, hvis du har opparbeidet deg en.